StiriSpeciale.ro

Top 3 avantaje ale Karate-do în dezvoltarea personală

Beneficiile sportului pentru organism sunt deja un subiect bine-cunoscut, însă te-ai întrebat vreodată cum este influențată mintea de antrenamentele sportive? Acest articol tratează subiectul artelor marțiale japoneze, mai exact Karate-do, și care este aportul benefic pe care îl aduc pentru psihicul participanților. Rămâi alături de noi în continuare pentru a afla un top 3 avantaje ale Karate-do în dezvoltarea ta personală.

Karate-do, mijloc de dezvoltare personala

,,Karate-do” este un termen japonez care se traduce prin ,,calea mâinii goale”, fiindcă exercițiile efectuate se bazează mult pe utilizarea pălmilor goale, fără arme. Deși este un stil de arte marțiale relativ nou, Federația Mondială de Karate susține că, la nivel global, sunt aproximativ 100 de milioane de persoane care practică Karate-do. Exercițiile sunt personalizate în funcție de stadiul în care te afli atunci când te alături grupului de karate.

Primii ani sunt destinați însușirii unei discipline comune alături de un grup numeros, coordonării mișcărilor cu comenzile senseiului și învățării unor mișcări simple de autoapărare. Pentru a ajunge la nivelul maxim, adică la obținerea centurii negre, îți trebuie între 3 și 7 ani, dar aceasta nu este o regulă. Parcursul fiecărui individ este diferit, iar noi suntem aici pentru a-ți prezenta câteva motive pentru care este benefic să te înscrii la cursuri de arte marțiale.

1. Cultiva-ti stima de sine cu ajutorul artelor martiale!

Vrei să te simți mai încrezător în tine și în capabilitățile tale? Cursurile de karate sunt metoda ideală. De ce? Deoarece exercițiile sunt destul de complicate și necesită antrenament serios, iar atunci când reușim să efectuăm exercițiul în mod corect, ne simțim mândri de noi. De asemenea, într-o situație periculoasă care necesită autoapărare, tehnicile dobândite la cursurile de karate ne oferă stabilitate și siguranță de sine că ne putem apăra pe noi și pe cei dragi nouă.

Artele marțiale, pe lângă sănătatea organismului, o vizează și pe cea a minții. Zilnic ne lăsăm copleșiți de numeroasele informații care vin spre noi din societate, iar la un moment dat simțim nevoia să refulăm. Karate-do vine în sprijinul cursanților care se simt înfrânți de oboseală și griji și îi ajută să se relaxeze și să se desprindă de dificultățile care ne consumă zilnic energia. Odată îndepărtate aceste ,,greutăți” de pe suflet, cursantul pleacă mai liniștit, mai calm și mai pregătit să înfrunte stresul cotidian.

În cadrul ședințelor de karate, cursanții sunt învățați să pună mai mult preț pe lucrurile care sunt cu adevărat valoroase, așa cum sunt:

  • sănătatea organismului și a minții;
  • liniștea sufletească;
  • răbdarea cu cei dragi;
  • disciplina și responsabilitatea în societate.

2. Exerseaza munca in echipa pentru rezultate fructuoase

Ai probleme de integrare într-un cerc nou de persoane? Îți dorești să fii mai extrovertit și mai sociabil? Înscrie-te la cursuri de arte marțiale japoneze! Principiul de bază este comunicarea și sincronizarea cu colegii de echipă pentru finalizarea cu succes a exercițiului. În cadrul cursului, cursanții se ajută între ei și acordă atenție ritmului celorlalți colegi. Astfel, senzația este de apartenență la un grup apropiat, unde fiecare membru contează.

Împărțirea intereselor comune îi îndeamnă pe oameni să socializeze și să-și exprime opiniile, lucru care favorizează întemeierea prieteniilor. Poate părea un sport foarte serios, dar componenta de comunicare nu este exclusă, fiindcă fără ea, niciun exercițiu de grup nu ar fi dus la final.

3. Responsabilitate si disciplina

Unul dintre beneficiile importante ale antrenamentelor de Karate-do este dezvoltarea unei discipline comune cu restul participanților. Pilonii de bază ai acestei discipline sunt:

  • respectul față de sine și față de colegi prin atitudini politicoase;
  • răbdarea;
  • onestitate, modestie și recunoștință.

Participarea la un grup de karate vine, de asemenea, cu câteva reguli de bun simț cu privire la comportamentul decent și la întreținerea lucrurilor pe care le utilizăm în DOJO. Avantajul acestor reguli este că merg mai departe decât obișnuința de a menține sala curată după antrenament și se transpune în viața de zi cu zi. Participanții la ședințe de arte marțiale duc disciplina și acasă, unde acordă mai mare atenție îngrijirii și organizării spațiului personal.

StiriSpeciale.ro

Comentariu

Follow us

In curand