StiriSpeciale.ro

3 activități pentru copii pe care le puteți face în aer liber

Îți dorești ca tu și copiii să scăpați de plictiseala din casă? Ai rămas în pană de idei cu privire la jocurile pe care să le organizezi pentru a menține interesul celor mici? Mutați distracția în grădină cu ajutorul unor activități care să le capteze copiilor atenția! Rămâi alături de noi pentru a afla ce activități poți organiza pentru copii în aer liber, pentru care garantăm că îi vor ține ocupați.

1. Activitati pentru copii pasionati de natura: construirea propriului terariu de sticla

Când grădinărești, copiii tăi iubesc să se implice, dar simți că mai rău te încurcă? Alege să le oferi un bol de sticlă și îndeamnă-i să își construiască propria grădiniță cu plante! Terariul este o metodă simplă de a-i face pe copii să se simtă implicați și de ajutor. În plus, rezultatul ține strict de ei, așa că îi determină să acorde interes și să-și dea silința pentru reușită.

Conținutul terariului poate fi procurat chiar din grădina voastră. Câteva dintre elementele pe care le puteți include în terarii sunt plante suculente sau, în lipsa lor, mici răsaduri de flori pitice, pământ din curte și pietricele de forme și culori diferite. Dă-le voie copiilor să aleagă exact cum va arăta terariul. Activitatea îi ține ocupați pe moment pentru ceva timp, apoi urmează o perioadă de întreținere, când copiii trebuie să ude plantele și să îngrijească terariul. Avantajul este că activitatea poate fi mutată în interior dacă vremea devine neprietenoasă. Micuții își pot așeza terariile pe pervazul dormitorului.

2. Activitati educative copii: pictura in gradina

Orice anotimp este potrivit pentru această activitate, fiindcă fiecare are farmecul lui. Oferă-le copiilor blocuri de desen și seturi de pictură, așezați o masuță în grădină și dați frâu liber imaginației. Invită-i pe copii să aleagă un peisaj din împrejurimi și să îl reproducă, așa cum se pricep. Apusul este un moment ideal! Activitatea este, pe de-o parte, creativă și, în același timp, relaxantă. Desenele realizate pot fi expuse în casă și chiar înrămate.

Pentru un plus de inovație, puteți include în procesul de pictură elemente naturale. De exemplu, pictura cu frunze este potrivită indiferent de vârsta copilului. Alegeți frunze de diverse forme și dimensiuni, pictați-le cu acuarelă și așezați-le pe foaia goală.

3. Traseu pentru copii si jocuri in aer liber

Micuții tăi se plictisesc repede și simt nevoia de activități mai antrenante? Cum ar fi să ai propriul parc de aventură la tine în grădină? Îl poți construi cu ușurință cu ajutorul câtorva obiecte pe care le ai în curte. Adună cauciucuri vechi, pietre de diverse dimensiuni, conserve goale sau diverse alte obiecte care nu îți mai sunt de folos. Cu ajutorul lor poți alcătui un traseu cu obstacole. Vopsește-le pe toate, alături de cei mici, în culorile favorite și așezați-le sub forma unei curse cu obstacole.

Prin cauciuri trebuie să sară sau să se târască pentru a trece în partea următoare a cursei, unde trebuie să sară într-un picior printre pietre, urmând dărâmarea conservelor cu mingi de mică dimensiune. Dă frâu imaginației și transformă obiectele inutile din garaj în jocuri distractive. Cine termină primul cursa este declarat învingător și câștigă un premiu prestabilit, care poate consta într-o jucărie sau dulciurile preferate.

StiriSpeciale.ro

Adauga Comentariu

Follow us

In curand