StiriSpeciale.ro

4 beneficii pentru sănătate dacă te înscrii la cursuri de arte marțiale

Îți dorești să îmbunătățești tonusul, să scapi de anxietate și să ai un somn mai calitativ? Toate acestea și multe altele pot fi înfăptuite prin practicarea unui sport care a devenit din ce în mai cunoscut în ultimii ani: artele marțiale japoneze. În continuare discutăm despre beneficiile de care se bucură organismul atunci când participăm la astfel de cursuri.

1. Prevenirea afectiunilor cardiovasculare

În timpul cursurilor de arte marțiale japoneze, sunt efectuate numeroase exerciții care solicită sistemul cardiovascular, precum o fac ședințele de fitness și cardio. Deoarece întregul corp se mișcă, ritmul cardiac crește, iar acest lucru este benefic pentru inimă. Sângele este pompat cu rapiditate în organism și nivelul de oxigen din sânge crește. Datorită acestui lucru, suntem capabili să ardem calorii exact ca la o ședință de fitness. De exemplu, pentru o oră de arte marțiale la intensitate medie, sunt arse aproximativ 500 de kcal. Totuși, în cadrul unui antrenament specializat, poți arde până la 1.000 de kcal!

Faptul că, în timpul antrenamentelor, sunt eliberate endorfine în creier, corelează sportul cu fericirea și ne încurajează să continuăm. Menținând un ritm alert al inimii, prevenim posibile afecțiuni cardiovasculare.

2. Ai probleme cu somnul? Inscrie-te la cursuri de arte martiale!

Te confrunți cu tulburări de somn sau chiar cu insomnie? Aceasta este o problemă deosebit de serioasă, fiindcă în scurt timp afectează numeroase funcții ale organismului. Epuizarea nu ne permite să ne desfășurăm activitățile de zi cu zi, nu ne putem concentra și intervin probleme de memorie. O metodă eficientă de a scăpa de o astfel de tulburare este practicarea unui sport intens.

Artele marțiale lucrează pe două planuri simultan: planul fizic și cel emoțional. În privința organismului, acesta este lucrat la capacitate maximă, proces ce determină eliberarea endorfinelor în creier. Apoi, psihicul are parte un tratament special. Anumite tehnici utilizate în ședințele de karate au menirea de a goli mintea de obstacolele cotidiene, de a se concentra pe esența interioară, de a privi lumea cu alți ochi. La aceste exerciții se adaugă tehnici de respirație profundă și de relaxare. Rezultatul este îndepărtarea gândurilor negative care ne țin treji nopțile.

3. Tonifiere musculara prin exercitii complete

Artele marțiale antrenează toate grupele musculare, în special cele localizate la nivelul brațelor, picioarelor, spatelui și abdomenului. Pe termen lung, practicarea acestui sport întărește musculatura și o tonifiază. Astfel, corpul nostru va căpăta un aspect plăcut, care ne ajută să ne creștem stima de sine.

După ședințe regulate, suntem capabili să efectuăm exerciții complicate, ce presupun ridicarea și manipularea greutăților. Așadar, prindem forță reală cu ajutorul cursurilor de karate.

4. Flexibilitate si echilibru

Te simți uneori de parcă ai două mâini stângi? Ți-ai dori să fii mai agil, mai stăpân pe mișcările tale? Diversitatea de exerciții din artele marțiale antrenează calități ale organismului, precum: flexibilitatea, agilitatea, mobilitatea și echilibrul. Acestea se îmbunătățesc semnificativ și produc efecte pozitive și în activitățile de zi cu zi, pe care le desfășurăm cu mai mare rapiditate și control.

Aceste exerciții implică concentrarea puterii pe un anumit punct și utilizarea membrelor la indicațiile stricte ale senseiului. Astfel, învățăm să controlăm acțiunile pe care le facem fără probleme. Rămâi alături de Stirispeciale.ro pentru a afla mai multe dintre avantajele pe care le aduce practicarea sportului în viața noastră.

StiriSpeciale.ro

Adauga Comentariu

Follow us

In curand