Foarte multa lume considera ca sticla este un material foarte fragil, mai ales la tot ceea ce inseamna socuri sau temperaturi foarte ridicate. Insa trebuie spus ca in variantele de sticla disponibile pe piata regasim si categoria de sticla cu rezistenta la foc. Acest tip de sticla este realizat dintr-un material inovator care asigura protectie superioara inclusiv in cazul unor incendii.
Pe baza caracteristicilor, tot mai multe domenii de activitate si aplicatii apeleaza la sticla rezistenta la foc. Datorita faptului ca este conceputa pentru a rezista la temperaturi ridicate si pentru a preveni propagarea focului si a fumului, acest tip de sticla contribuie la un plus de siguranta pentru persoanele si bunurile materiale din interiorul structurilor unde este folosita.
Caracteristicile sticlei rezistente la foc
Sticla cu rezistenta la foc se diferentiaza de sticla obisnuita prin capacitatea sa de a mentine integritatea si izolatia termica in fata temperaturilor extreme rezultate in eventualitatea unui incendiu. Pentru aceste proprietati sunt folosite anumite tehnologii avansate. Sticla antifoc este realizata sub forma de straturi speciale care nu vor permite ca sticla sa fie sparta in fata flacarilor si a temperaturilor incendiului.
Este important de punctat faptul ca sticla antifoc se clasifica in diferite clase de rezistenta. Aceste clase variaza in functie de durata de expunere la foc si este masurata in minute. Din acest punct de vedere sunt disponibile variante ale sticlei rezistente la foc avand o rezistenta de 30, 60, 90 si 120 de minute.
Aplicatiile sticlei rezistente la foc
Pe baza caracteristicilor si a proprietatilor, sticla rezistenta la foc este utilizata in diferite aplicatii. Printre aceste aplicatii amintim cladirile comerciale si rezidentiale cu mai multe etaje. Pentru aceste cladiri sticla cu rezistenta la foc este folosita pentru compartimentarea eficienta si pentru prevenirea propagarii focului intre etaje. In acest sens sticla se foloseste pentru usi, pereti despartitori si ferestre.
O alta utilizare o reprezinta institutiile publice precum scoli, spitale si alte institutii publice. In cazul acestor cladiri sticla antifoc indeplineste rolul de a proteja persoanele din interior si pentru a asigura un mediu sigur in caz de incendiu. In domeniul industrial sticla poate fi folosita pentru fabrici si alte medii industriale, acolo unde riscul de incendiu este ridicat, prevenind astfel accidentele majore.
Aspecte care recomanda utilizarea sticlei rezistente la foc
La baza alegerii sticlei cu rezistenta la foc pentru toate aplicatiile de mai sus stau anumite aspecte. Printre acestea amintim siguranta sporita la focul si fumul generate de incendiu, evacuarea in siguranta a persoanelor, cresterea timpului pentru interventia pompierilor, durabilitatea sticlei, intretinerea redusa de care are nevoie sticla antifoc, dar si design-ul estetic armonios cu orice stil arhitectural.
Toate aceste aspecte recomanda folosirea sticlei rezistente la foc in diferite domenii si pentru diverse constructii. Vrei sa beneficiezi de proprietatile oferite de sticla rezistenta la foc pentru imbunatatirea sigurantei in cladiri sau intr-un spatiu industrial? Tot ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti o firma specializata in produse antifoc. O oferta diversificata de astfel de produse este disponibila pe fireglass.ro.
Adauga Comentariu