StiriSpeciale.ro

Iata de ce soarecii incearca sa intre in casa ta in sezonul rece

Toamna este fermecatoare, fara doar si poate! Atunci, frunzele prind nuante de portocaliu, rosu si galben. Puloverele moi si confortabile care iti plac atat de mult pot fi in sfarsit scoase din depozit. Totodata, pietele abunda de dovleci, mere si pere, numai bune pentru placinte. Exista insa si un dezavantaj care vine odata cu inceperea sezonului rece: soarecii! Micutele rozatoare vor incerca sa se mute in casa ta.

​De ce vor incerca soarecii sa intre in casa ta in perioada sezonului rece?

Pe masura ce temperaturile devin tot mai scazute, rozatoarele, in special soarecii, vor incerca sa gaseasca surse de caldura si de hrana. Fara indoiala, vor gasi modalitati foarte creative de a intra in casa ta: prin crapaturile din pereti, ferestre sau usi deschise, guri de aerisire, tevi si cate si mai cate. Din fericire, exista masuri pe care le poti lua pentru a te asigura ca acesti daunatori nepoftiti nu vor intra in locuinta ta. In randurile urmatoare, vei gasi cateva sugestii.

​Ai grija de vegetatia din apropierea casei tale!

Pastrarea plantelor foarte aproape de casa si lipsa indepartarii frunzelor care se strang langa fundatia casei este o invitatie deschisa pentru micile rozatoare. Soarecii se pot ascunde cu usurinta in vegetatie in timp ce cauta o deschidere, astfel ca s-ar putea sa nu ii observi cat incearca sa patrunda in casa ta. Cel mai bine este sa pastrezi plantele si frunzele acumulate la cel putin 2 metri distanta de casa, sa tai buruienile si sa nu lasi niciodata sa se aduna resturi de vegetatie langa casa.

​Pregateste-ti casa pentru vremea rece.

Daca nu ai inspectat crapaturile si alte parti vulnerabile ale casei, risti sa te trezesti in casa cu acesti daunatori nedoriti. Asigura-te ca etansezi orice fisuri in jurul ferestrelor si usilor, verificand chiar si locurile unde ai facut reparatii cu un an in urma – se stie ca exista sanse mai mari de aparitie a fisurilor odata cu fluctuatiile de temperatura.

​Fa-ti casa neospitaliera pentru rozatoare.

Daca nu ai plasat capcane soareci in potentialele locuri in care aceste rozatoare ar putea aparea si nu folosesti substante repelente, sa nu te miri de aparitia acestora. Recomandat ar fi sa plasezi aparate cu ultrasunete in mansarda sau subsol, locuri in care soarecii isi fac de obicei intrarea in casa. Aceste aparate emit sunete de inalta frecventa ce nu pot fi suportate de rozatoare, indepartandu-le la cativa zeci de metri de locuinta ta.

articolesite

Adauga Comentariu

Follow us

In curand